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Ⓣ Cc’è mmeçi [invece] chiḍḍi che ssi mèttunu sutta sali. U contenitori si chiama u
cugnettu pi ddiri dove fai anciovi [le acciughe] salati. Na vota era di ceramica
oppuru si metteva ntê lanni ca na vota cc’èranu i lanni chiḍḍi ca façèvanu i
pumaroru pelati, chiḍḍi cchiù ranni che ffaçèvanu un chilu, un chilu e mmezzu, ddu
chila…na vota cc’èranu sti cosi poi ṭṛasìu [si è cominciato ad utilizzare] u cugnettu
che ssarebbe chiḍḍu di ceramica. Ma chiḍḍi si ùsanu, si chiàmanu sulu cugnettu pi
anciovi salati, sadde [sarde] salati, àuṭṛi [altri] pisci sutta sali. Ma poi il baràttolu
di viṭṛu no è bbaràttulu e bbasta.
812 Augusta [botʃi]
821 Portopalo di Capo Passero [botʃa]
903 Scoglitti [kaputa]
911 Pozzallo [botʃa]
Malta [vazet]
carta 5
252. Il pesce affumicato
107 San Vito Lo Capo [piʃi afumikatu]
112 Mazara del Vallo [piʃi afumikatu]
123 Favignana [piʃi afumikatu]
124 Pantelleria [piʃi afumikatu]
204 Terrasini
232a Porticello
306 Sciacca n.r.
321 Porto Empedocle [piʃi afumikatu]
342 Licata [piʃi afumikatu]
343 Lampedusa [piʃi afumikatu]
601a Ganzirri [piʃi afumikatu]
615 S.Agata di Militello [piʃi afumikatu]
698 Giardini Naxos [piʃi afumikatu]
699 Lipari [piʃi afumikatu]
715 Riposto [piʃi afumikatu]
739a Acitrezza [piʃi afumikatu]
812 Augusta [piʃi afumikatu]
821 Portopalo di Capo Passero [piʃi afumikatu]
903 Scoglitti [piʃi afumikatu]
911 Pozzallo [piʃi afumikatu]
Malta n.r.
ALM 403. Il pesce affumicato
Mazara del Vallo lu píšši affumátu
253. La bottarga
107 San Vito Lo Capo [ovi tunu]
112 Mazara del Vallo [ova ditunu]
123 Favignana [ova ri piʃi]
124 Pantelleria [ova ri piʃi] [wɔvu salatu]
204 Terrasini
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