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698 Giardini Naxos [matsuni saraʃinu]
699 Lipari [matsuni skɔgju]
715 Riposto [matsuni]
739a Acitrezza [matsuni]
812 Augusta [matsuni]
821 Portopalo di Capo Passero [matsuni]
903 Scoglitti [matsuni] [vurduni]
911 Pozzallo [matsuni]
Malta [matsun]
ALM 592. Il ghiozzo testone (Gobius Niger)
Lipari u maźźún-i málu ti ̭ émpu; Porticello u vuǧǧún-i pi ̭ éṭṛa; Mazara del Vallo l-úǧǧuni mbri ̭ áli;
Pantelleria u gurǧúni; Acitrezza u mazzúni sarračínu
Inch. Ruff. Lampedusa u vuṛǧuni
400.Grongo (Conger Conger)
107 San Vito Lo Capo [u ruku]
112 Mazara del Vallo [u rugu]
123 Favignana [u ruku]
124 Pantelleria [u gruku]
204 Terrasini
232a Porticello
306 Sciacca [u ruku]
321 Porto Empedocle [u rugu]
342 Licata [u iruku]
343 Lampedusa [u ruku] [galɛra]
601a Ganzirri [arugu Ⓣ]
Ⓣ Cc’è arungu iancu e arungu nìru però sempri i chiamamu aruńgu nui. Di tanto
in tanto entrano nelle nasse anche dei gronchi, ventiçinque trenta chili, quando li
tiri all’asciutto, bbattendo con la coda, spèzzanu a campa e le çime, qui li pigliamo
tutti i ggiorni, pigliamo gronghi che arrivano a vventiçinque chili trenta chili, è
buonissimo, è un pesce che ha pochissimo sangue, quasi niente, è bbianco la carne
bbianchissima, noi li pigliamo tutti i ggiorni, da un chilo fino a vventiçinque chili.
615 S.Agata di Militello [ruku]
698 Giardini Naxos [ruku]
699 Lipari [rugu]
715 Riposto [rugu]
739a Acitrezza [ruku]
812 Augusta [rugu]
821 Portopalo di Capo Passero [ɽugu Ⓣ]
Ⓣ Chistu è il mio pesce preferito, chistu veni na speçialità unica, me mugghieri
quannu fa a matalotta siracusana ru ṛuńgu è il massimo ca cci po èssiri na tutti i
pisci ca cci sunu a mmari, na cosa speçiali, superiori a çèrnia superiori au dèntiçi,
puṭṭṛoppo per la sua morfologgia ca cci-avi, della forma perde di valore, però
commercialmente non vale niente, ma a ggenti u çerca chiḍḍu cû canusci, chiḍḍu
ca nu nu canusci: “Vi manciati u ṛuńgu”, però cci fazzu voialṭṛi nun zapiti chiḍḍu
ca vi pirditi
903 Scoglitti [uvruku]
911 Pozzallo [ruku]
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